SPĂLAREA URECHII

Irigarea urechilor ajută la îndepărtarea dopurilor de ceară din canalul urechii. Ceara este o secreție a glandelor sulfurice și sebacee care protejează canalul urechii de inflamație, praf și murdărie. În general, ceara este moale și iese singură din ureche. Dar dacă canalul urechii este îngust sau curbat, iar ceara este uscată și tare, există un blocaj în canalul urechii, care poate provoca pierderea auzului și chiar dureri de ureche.

Deoarece canalul urechii este delicat și curățarea lui acasă cu un Q-tip îl poate deteriora cu ușurință sau împinge ceara, vă recomandăm să contactați un profesionist pentru a vă curăța urechile corect și în siguranță.

Cu câteva zile înainte de spălarea urechilor, recomandăm aplicarea pe urechi a uleiurilor de înmuiere a ceară, comercializate în farmacii. Acestea înmoaie sulful, făcându-l mai ușor de clătit.
Dacă un dop de ceară continuă să se acumuleze în urechi, vă recomandăm spălarea regulată pentru a preveni pierderea auzului și deteriorarea canalelor urechii.
Spălarea urechilor este un proces rapid și de obicei nedureros, care durează 15-20 de minute și este efectuat de asistente de familie instruite.